پرش به محتوا

دنیای امروز دنیای شگفتی هاست، دنیایی پر از تنوع و تلالو، پر از حرکت و تکاپو. معنای زندگی در دنیای امروز متفاوت تر از همیشه است که دلیل اصلی و عمده آن سرعت رشد علم و تکنولوژیست، علتی که هیچ کسی قادر نیست نسبت به آن بی تفاوت باشد و بدون آنکه تاثیری از آن بگیرد به راحتی از کنارش عبور کند.

در این عصر تکنولوژی، هویت افراد با هویت کسب و کارشان گره خورده است و به نوعی افراد در ارتباط با شغل و تخصص شان معرفی میشوند. هر چقدر در این عرصه به شکل متفاوت تر و قدرتمندتری ظاهر شویم می توانیم با اطمینان بیشتری در مسیر آینده و موفقیت های آتی گام برداریم و هویتی ماندگار برای خود خلق کنیم.

هویت تجاری

 

مخاطبان و مشتریان نقش مهمی در هویت سازی هر کسب و کار و فعالیت تجاری ایفا می کنند و موفقیت هر برندی تا حدود زیادی وابسته به میزان رضایت و حمایت مشتریان است. از این رو مشتری مداری یکی از مهم ترین ارکان هر کسب و کاری محسوب می شود که یکی از نتایج مثبت آن پیشی گرفتن از رقبا و در صدر محبوبیت قرار گرفتن است.

هویت داشتن یا به زبان ساده چه کسی بودن،  به مجموعه ای از ویژگی ها، نگرش ها و باورهای فردی اطلاق می شود که فرد را از دیگران متمایز می سازد. در دنیای کسب و کار و تجارت، هویت مجموعه ای از برنامه ها، استراتژی ها و سیاست هایی است که علاوه بر ایجاد وجه تمایز ، زمینه رشد و موفقیت اقتصادی را هموارتر می سازد.

همه ما فارغ از ویژگی های رفتاری و اخلاقی که داریم در اولین برخوردمان با یکدیگر، به واسطه نشانه های تصویری مان همچون شکل صورت، مدل لباس، آرایش، مدل نشست و برخاست و حتی مدل راه رفتنمان شناخته می شویم و دیگران بر اساس مواردی از این دست، شناختی ابتدایی از ما کسب می کنند. از نظر روانشناسی، انسان ها اگر ویژگی های ظاهری شخصی را دوست داشته باشند و برایشان دلنشین باشد، برای گفتگو و آشنایی با آن شخص تمایل بیشتری از خود نشان می دهند و حتی برای تایید او از طرف دیگران نیز نگاه مثبتی ایجاد می کنند.

هویت تجاری

در دنیای کسب و کار نیز محصولات نقشی همانند افراد را در جامعه بازی می کنند. دنیای تجارت سیاره ای به وسعت زمین است که هر روزه میلیون ها محصول در آن متولد می شوند و روز به روز نیز به جمعیت این محصولات تازه وارد بازار شده اضافه می شود. دنیایی چند برابر پر تلالو تر از دنیای انسانها و با سرعتی همانند سرعت نور.

در چنین دنیایی محصول مورد نظر باید ویژگی های منحصر به فردی در ظاهر داشته باشد تا شناخت اولیه نسبتا خوبی به آن صورت بگیرد. این نکته را باید مدنظر داشت که اگرچه کیفیت محصول ارزش به سزایی دارد اما بدون داشتن ظاهری مناسب جایی برای ورود به دنیای تجارت و رقابت در بازار را ندارد. اتفاقا نکته مهم همینجاست که اگر اطمینان کافی به محصول تولیدی خود و کسب و کارمان داریم نباید آن را در هر شکل و ظاهری به دیگران معرفی کنیم.

شکل و ظاهر هر برندی حاوی پیامهایی است که به مخاطب ارسال می شود. از نام آن گرفته تا لوگو و بسته بندی و ماهیت سازمان و . . . در این ارسال پیام نقش به سزایی ایفا می کنند. در رابطه با لوگو،  مفهومی که از شکل آن به ذهن متبادر می شود با توجه به خطوط، فرم و تصویر استفاده شده متفاوت می باشد و می تواند حاوی پیام هایی همچون اصالت، تازگی و یا عظمت باشد و یا حتی نامی که برای برند انتخاب می شود با توجه به آوا و تلفظی که دارد،  احساس شادمانی و یا قدرت را در ذهن ایجاد کند.

هویت تجاری

موضوع فعالیت و کسب و کارمان هر چیزی که باشد، هویت مستقلی را دارا می باشد و به نوعی می توان گفت که محصول در دنیای تجارت مانند افراد در جامعه زبان بدن مخصوص به خود را دارد. برای مثال برندی که در زمینه شکلات و شیرینی فعالیت می کند را با برندی که در زمینه تولید کفپوش فعالیت می کند مقایسه کنید. شیرینی و شکلات تداعی کننده احساس شادی و خوشحالی هستند در صورتی که تصور ما از کفپوش محصولی است که احساس محکم بودن را تداعی کند.

با توجه به موضوع فعالیت در کسب و کارمان باید بدانیم چه پیامی را می خواهیم به مخاطب برسانیم. این پیام از نظر دیداری چه مشخصه هایی دارد، فرم لوگوی آن احساس سبکی و راحتی دارد یا بسیار رسمی و اداریست؟ آیا مخاطبان می توانند با آن ارتباط برقرار کنند؟ آیا رنگ مورد استفاده در بسته بندی با محتوای محصول ارتباط دارد؟ هویت بصری مورد استفاده در کسب و کارمان تا چه اندازه گویای فعالیت و ارائه ارزشهای ماست؟

هویت تجاری

در ادامه با ما همراه باشید